Hör ör ett recept på kokos och chokladkaka, som står på topplistan av mina favoriter!
Kakan:
150 gram smör rumsvarmt
3 dl strösocker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 st ägg
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Kokostopping:
60 gram smör , smält
2 dl kokosflingor
1 dl grädde
1 dl sirap
3 dl strösocker
1. Innan du gör kakan, börja med att mäta upp alla ingredienser till toppingen så det är klart.
2. Kakan: Rör smör och socker. Tillsätt det övriga. Rör om till en smet.
3. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna 30x40 cm. Grädda i 175 grader ca. 15 minuter,tills den börjar få färg och blivit lite fast. (OBS! ska gräddas ytterligare med glasyr på i ca. 15 minuter till)
4. Kokostopping: När botten har gräddas i ca. 6 minuter, börja med glasyren, den tar ett tag att koka ihop.
5. Smält smöret och blanda i resten, låt koka ihop.
6. Ta ut botten ur ugnen när den börjar få färg och bred försiktigt ut glasyren med en sked/slev över kakan, (häll inte direkt ur pannan eftersom smeten är lös.
7. Grädda ytterligare i ca. 15 minuter tills kokosglasyren blir gyllene brun, knäckfärg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar